Válassza az Oldal lehetőséget

Cékla

Cékla

A bíborszínű zöldségnek számos jótékony hatása van az emberi szervezetre, de nem minden annyira ismert, pedig jó szolgálatot tehet bizonyos esetekben.

A cékla gazdag A, B, C vitaminban csakúgy, mint folsavban, vasban, káliumban, magnéziumban, ezért sok mindenre használható.

Az alábbi problémák kezelésére alkalmazható:

  • bőrbetegségek
  • vérszegénység
  • menstruációs zavarok
  • nyirokrendszer zavarok
  • magas vérnyomás
  • májpanaszok
  • csontritkulás
  • vese, hólyagpanaszok.

A várandósság ideje alatt különösen ajánlott a cékla fogyasztása, ugyanis mindamellett, hogy segít a vérképzésben a magzat gerincfejlődésének egészségét támogatja.

A cékla gyökerét és levelét egyaránt kedvelt alapanyaga a salátáknak. Ha a cékla ízétől ódzkodik valaki, akkor érdemes almával együtt fogyasztani akár reszelt almával, akár almalével.

A szerzőről