Tiramisu
HOZZÁVALÓK:
- 4 db tojás
- 50 dkg mascarpone
- 20 dkg porcukor, vagy édesítő
- 1 doboz babapiskóta
- 3 dl kávé
- 1 dl rum vagy rumaroma
- kakaópor
ELKÉSZÍTÉS:
A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral vagy az édesítőszerrel, majd hozzáadjuk a mascarponét, és addig keverjük, míg sima, kissé habos állagú masszát kapunk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan belekeverjük az elkészített krémbe.
Lefőzzük a kávét, melybe rumot vagy rumaromát teszünk. Félig belemártogatjuk a rumos kávéba a babapiskótákat úgy, hogy kicsit átázzanak, majd szépen sorba beletesszük egy üveg tál vagy tepsi aljára. Ráöntjük a krém felét, erre ráteszünk még egy réteg áztatott babapiskótát, majd végül a maradék krémet is a tetejére kenjük. Minimum 2 órára betesszük a hűtőszekrénybe. Tálalás előtt kakakóporral szórjuk meg a tetejét.
Jó étvágyat kívánunk!