Select Page

Tiramisu

Tiramisu

HOZZÁVALÓK:

  • 4 db tojás
  • 50 dkg mascarpone
  • 20 dkg porcukor, vagy édesítő
  • 1 doboz babapiskóta
  • 3 dl kávé
  • 1 dl rum vagy rumaroma
  • kakaópor

ELKÉSZÍTÉS:

A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral vagy az édesítőszerrel, majd hozzáadjuk a mascarponét, és addig keverjük, míg sima, kissé habos állagú masszát kapunk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan belekeverjük az elkészített krémbe. 

Lefőzzük a kávét, melybe rumot vagy rumaromát teszünk. Félig belemártogatjuk a rumos kávéba a babapiskótákat úgy, hogy kicsit átázzanak, majd szépen sorba beletesszük egy üveg tál vagy tepsi aljára. Ráöntjük a krém felét, erre ráteszünk még egy réteg áztatott babapiskótát, majd végül a maradék krémet is a tetejére kenjük. Minimum 2 órára betesszük a hűtőszekrénybe. Tálalás előtt kakakóporral szórjuk meg a tetejét.  

 

Jó étvágyat kívánunk!